fbpx

Recomandări de vinuri în luna iubirii: Valentine’s Day și Dragobete

vinuri recomandari vin februarie luna iubirii valentine's day

Ultima luna de iarnă este mereu încununată de sărbătoarea iubirii: Valentine’s Day pe 14 februarie și Dragobete pe 24 februarie. Și ce motiv mai potrivit să aveți decât să sărbătoriți în doi cu un spumant sau cu un vin pe placul vostru la un prânz savuros sau o cină romantică?

Totodată, în așteptarea primăverii avem mai multe ocazii de sărbătorit în această perioada a anului: luna iubirii prevestește venirea primăverii cu ale ei zile de 1 și 8 Martie, precum și cu zilele ușor calde ce vor veni.

Noi avem deja primăvara în suflet și, dacă tot urmează câteva ocazii speciale, îți recomandăm câteva vinuri numai bune de savurat în luna iubirii, precum și întreaga primăvară.

spumant inspiro
vin spumant inspiro valentine's day indragostiti vin sampanie

Dacă tot vorbim de zile de sărbătoare, începem lista recomandărilor cu un spumant.

Așa cum spuneam într-un articol trecut, spumantul este un vin de sărbătoare și ai de unde alege:

  1. Spumantul Clasic Brut, crama Château Vartely: este produs prin metoda tradițională și a stat 24 de luni pe drojdii. Spumantul este produs numai din struguri Chardonnay, are arome florale, precum și note de lămâie și mere.
  2. Spumant Inspiro Fetească Regală, crama Château Vartely: un alt spumant brut (are între 0 -12 grame zahăr/litru) realizat de crama Château Vartely, de această dată din struguri Fetească Regală. Iubitorii acestui soi vor găși în acest spumant o aciditate ridicată, precum și arome intense de lămâie, ananas, piersici, mango și arome de iasomie.
  3. Spumantul Inspiro Pinot Noir, crama Château Vartely: realizat prin metoda charmat (la fel ca și un prosecco), este un spumant rose foarte elegant, cu perlaj fin și arome inconfundabile de fructe de pădure. Spumantul este încadrat la categoria sec și are între 17 și 32 grame de zahăr/litru.
  4. Vinum Spumant Brut Rose, crama Vinum Estate: realizat din struguri Chardonnay și Pinot Noir este un spumant brut ce se diferențiază prin aromele de căpșuni, cireșe albe și note de fragi.
indragostiti cuplu ziua indragostitilor valentine's day vin vinuri recomandari rose alb rosu

După recomandările de vinuri spumante vine rândul vinurilor liniștite. Și pentru că vorbim despre luna iubirii și începutul primăverii, recomandăm pentru început câteva vinuri ușoare, florale, de savurat în doi atât ca atare, cât și cu mâncare, fie la prânz, fie la cină.

Gama Inspiro de la Château Vartely are și vinuri liniștite, pe lângă cele 2 vinuri spumante menționate mai sus:

  1. Inspiro Alb demisec: realizat din struguri Muscat este un vin proaspăt cu arome florale, precum și de piersici foarte coapte. Poate fi savurat ca atare, fără mâncare, în orice moment al zilei.
  2. Inspiro Muscat rose: realizat din struguri Muscat roșu, vinul se deosebește prin notele de trandafir pe care le are. Restul de zahăr (vinul este demisec) potențează aromele de căpșuni și fragi, vinul fiind preferatul multor doamne și domnișoare.
recomandare vin 14 februarie valentines day vinuri

Ziua de Valentine’s Day, Dragobete sau, de ce nu, zilele de 1 și 8 Martie, se pot încheia cu câte o cină gastronomică la care avem alte câteva recomandări de vinuri. De această dată vinuri mai corpolente, vinuri gastronomice, care “cer de mâncare”, cum se mai spune în limbajul obișnuit.

  1. Individo Rară Neagră Ediție limitată, crama Château Vartely: o Rară Neagră cu note de fructe de pădure, merișoare, condimente (piper), este un vin roșu numai bun pentru a începe cina.
  2. Bardul din Mircești Cuvee Rouge, crama Mircești: un vin realizat din 60% struguri Cabernet Sauvignon și 40% struguri Saperavi ce se deosebește prin notele de fructe de pădure, mure, cireșe negre, coacăze, lemn dulce și ciocolată. Este potrivit a fi asortat cu un fel principal.
  3. Taraboste roșu, crama Château Vartely: gama Taraboste a cramei Château Vartely este gama care pune pe masa ta vinurile realizate în cei mai buni ani de recoltă pentru strugurii pe care îi include. Taraboste roșu este un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon iar astăzi găsești pe siteul nostru acest vin din mai multe recolte Taraboste roșu 2018, Taraboste Roșu 2017, Taraboste Roșu 2016, Taraboste Roșu 2015 . Vinul este unul gastronomic ce se asortează bine cu mâncăruri din carne de vită, carne de rață, brânzeturi maturate.
Mituri despre vin legende vinuri preturile vinurilor

3 mituri despre vin

În lumea vinului se povestesc multe: despre vinuri, temperatura de servire, despre vinuri vechi și noi, și multe altele. Alătură-te nouă pe măsură ce explorăm aceste mituri legate de vin.

Read More »
vin vinuri moldova paste pasti rosii albe

Vinuri moldovenesti la masa de Paste

Cum ar fi ca anul acesta să iei în calcul mai multe vinuri potrivite la masa de Paște, astfel încât să ai opțiuni suficiente atât în funcție de preparat, cât și în funcție de oaspete?

Read More »
articol cum degustam vinul

Cum degustam vinul?

Deschide-ți inima și simțurile către universul minunat al degustării vinului! Înainte de a savura fiecare picătură prețioasă, pregătește-ți sufletul pentru călătoria aromatică și gustativă ce urmează.

Read More »
vin mancare retete vinuri

Vin si mancare. Separat sau impreuna?

Descoperă dezbaterile fascinante despre relația dintre vin și mâncare în acest articol captivant! Află dacă este mai bine să savurezi aceste delicii separat sau împreună, și bucură-te de sfaturile experte despre cum să îți îmbogățești experiența gastronomică

Read More »
vin Individo Saperavi Chateau Vartely Romania

Saperavi, un soi de strugure emblemă și pentru Republica Moldova

Originar din Georgia, soiul de struguri Saperavi s-a acomodat tare bine pe meleagurile Republicii Moldova, iar astăzi este cultivat de mai multe crame de aici. Cum Saperavi este un soi de struguri din ce în ce mai prezent și în vinurile România (însă nu este cultivat aici), articolul de astăzi îi este dedicat.

Read More »
vinuri albe primavara

Luna martie îți aduce primăvara în pahar

Astăzi venim în întâmpinarea ta cu câteva idei de vinuri potrivite pentru un cadou de primăvară. Am pornit de la ideea de a aduce primăvara în pahar, așa că continuăm cu câteva recomandări de soiuri de struguri ce au note florale sau chiar nume de flori.

Read More »
vinuri recomandari vin februarie luna iubirii valentine's day
Facebook