fbpx

Colectia de Vinuri Chateau Vartely: Arome Distincte si Traditie Premiata

Château Vartely – o perlă în industria vinificației și cartea de vizită a Moldovei, recunoscută și apreciată de-a lungul timpului de peste 100000 de turiști din țară și de peste hotare.

Situat pe o colină, în apropierea Orheiului, Château Vartely oferă un adevărat deliciu peisajistic cu o priveliște amețitor de frumoasă și o arhitectură deosebită. Aici oaspeții se pot delecta cu bucate alese pregătite în restaurant, pot opta pentru cazare în una dintre cele 3 vile turistice și pot degusta colecția de vinuri în una dintre cele două săli de degustare. Mândria vinăriei însă o reprezintă colecția de vinuri Château Vartely ce au fost premiate cu peste 300 de medalii la concursuri internaționale de mare prestigiu.

chateau vartely wine room

Știai că?

Château Vartely a câștigat Premiul Mare în cadrul Zilei Naționale a Vinului din Republica Moldova. Ea a fost desemnată “Cea mai bună vinărie a anului 2023”, pentru merite deosebite in fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calitații excelente a vinurilor autohtone. Château Vartely a demonstrat un angajament deosebit față de tradiție, calitate și inovație. Cu peste 100 de medalii obținute în ultimii doi ani la concursuri internaționale, inclusiv 4 medalii de Grand Gold pentru vinurile din seriile Individo și Taraboste, Château Vartely a confirmat din plin reputația sa de producător de vinuri de excepție și inovator.

cea mai buna vinarie moldova Chateau Vartely
cea mai buna vinarie moldova Chateau Vartely
  • Château Vartely dispune de trei vile, cu o capacitate de cazare de 40 de persoane.
  • Vinăria are două săli de degustare.
  • Peste 15 mii de turiști din diverse colțuri ale lumii au vizitat Château Vartely în 2015, numărul acestora fiind într-o permanentă creștere.
  • Château Vartely este lider în popularizarea soiurilor autohtone, cum ar fi Fetească Regală, Fetească Neagră și Rară Neagră, atât pe plan național și internațional.
  • Cea mai veche sticlă de vin de colecție este Merlot 2005.
  • Vinăria produce circa 4.5 milioane de sticle de vin pe an.
 
Baza companiei constă din ciclul tehnologic închis de producere, începând de la cultivarea strugurilor pe plantațiile proprii, prelucrarea lor, obținerea materialelor vinicole de calitate și maturarea lor, până la îmbuteliere și comercializarea pe piață.
 
 Știai că?

Chateau Vartely a fost premiată la cea mai mare competiție internațională, pentru proiecția din sala de maturare a vinului pe baricurile din beciul vinăriei care povestește printr-un show de lumini legenda creării vinului. Spectacolul este proiectat pe întreaga suprafață a beciului, oferind o experiență unică.


spectacol de lumini proiectie pe baricuri barrique crama moldova

Având podgorii imense, vinăria cultivă diverse soiuri de viță-de-vie:

  • soiuri albe: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Traminer, Feteasca Regală.
  • soiuri roșii: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rară Neagră, Malbec, Feteasca Neagră, Syrah.
 

Utilajul, procurat de la producătorii lideri pe piața germană și italiană, are un potențial de prelucrare de 4.000 de tone de struguri pe sezon. În plus, capacitatea de producție cuprinde două linii automatizate de procesare a strugurilor și două linii de îmbuteliere a vinului cu o viteză de 1.500/ 3.500 sticle pe oră. Astfel, automatizarea acestui proces sporește calitatea produsului finit.

crama Chateau Vartely
mancare vin chateau vartely moldova vinuri moldovenesti individo taraboste

Știai că?

Podgoriile vinăriei au o suprafață totală de 500 de hectare, 150 dintre ele aflându-se în Zona Centrală a țării, Codru. Iar celelalte 350 hectare în Zona Bugeacului din Sudul Moldovei, Valul lui Traian.

APRECIERI ȘI MEDALII

Vinurile cu marca Château Vartely sunt prezente la numeroase concursuri și expoziții în toată lumea, ele fiind remarcate de vizitatorii simpli, dar și de experți cunoscători participanți la Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, Vinalies Internationales, Decanter Asia Wine Awards, International Wine & Spirit Competition, La Selezione del Sindaco, Prodexpo, VinoForum și multe altele evenimente tematice.

produse moldovenesti chateau vartely vizita crama moldova
individo vin alb chateau vartely crama moldova
apus crama moldova chateau vartely
vinuri inspiro eticheta crama moldova

Produsele cramei Colectia de Vinuri Chateau Vartely: Arome Distincte si Traditie Premiata