fbpx

Crama Kvint – Vinuri & Distilate de Vin din Republica Moldova

Fabrica de vinuri şi divinuri KVINT este unul dintre cei mai mari producători de vinuri și distilate de vin din regiune.

Istoria Cramei și Distileriei KVINT datează din 1897, când această întreprindere a fost înființată de către guvern pentru a distila vodcă cu conținut de 40% din struguri. Producția de divinuri a început patru decenii mai târziu – primele spirtoase distilate din vin au fost puse la îmbătrânit în butoaie de stejar în 1938.

butoi barrique coniac divin kvint
produse moldovenesti crama moldova kvint coniac distilerie

În prezent, KVINT se numără printre liderii industriei vinului din Republica Moldova, producând anual peste 20 de milioane de sticle de divinuri nobile, vinuri superioare, vodcă
cristalină, brandy și gin, care concurează cu succes cu mărci cunoscute la nivel mondial. Fiind o companie în dezvoltare constantă, KVINT a plantat primele vițe de vie în 1994 și
deține acum vie impresionante, cu o suprafață de 2000 de hectare. Clima unică, solul bogat, terenul variat și apropierea de râul Nistru – toți acești factori sunt benefici pentru cultivarea strugurilor de calitate.

În vitele de vie KVINT sunt cultivate peste 30 de soiuri de struguri, majoritatea fiind soiuri europene, inclusiv vițe de vie franceze binecunoscute precum Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanche, Aligote, Viognier, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Malbec, Syrah, Pinot, Cabernet Sauvignon, Merlot; de asemenea, soiuri germane precum Solaris, Riesling, Gewürztraminer, Cabernet Cortis și Souvignier Gris; italiene Ancelotta; maghiare Irsai Oliver; precum și soiuri autohtone selectate – Viorica, Suruchensky White, Riton, Fetească Neagră și altele.

kvint divin distilerie coniac moldova
kvint divin distilerie coniac moldova
kvint divin distilerie coniac moldova

Majoritatea operațiunilor de teren din vie sunt realizate cu mașini pentru a elimina munca manuală pe cât posibil. Cu toate acestea, pentru producerea de vinuri de calitate superioară, strugurii sunt culeși cu migală în mod tradițional, pentru a păstra bogăția naturii în forma lor originală.

Cramele KVINT găzduiesc aproape 25 de mii de butoaie cu spirtoase distilate din vin de diferite vârste, cuprinse între 1 și 60 de ani. Volumul total de 11 milioane de litri de alcool
absolut reprezintă un echilibru minim menținut de la an la an. Disponibilitatea unor spirtoase de diferite vârste îi oferă blenderului o mare libertate creativă atunci când dezvoltă o nouă marcă. Spirtoasele distilate din vin sunt maturate conform metodei tradiționale franceze exclusiv în butoaie de stejar.

Facilitatea de producție a KVINT este certificată conform standardului ISO 9001 încă din anul 2000. Fabrica dispune de propria sa laborator de testare care controlează calitatea
materiilor prime, materialelor auxiliare și băuturilor în toate etapele producției. Acest laborator este acreditat conform cerințelor ISO/IEC 17025:2005 de către Centrul Național de Acreditare al Republicii Moldova – MOLDAC. În 2016, Crama și Distileria Tiraspol KVINT a primit un certificat care confirmă că sistemul de management al siguranței alimentare a fost dezvoltat și pus în practică conform ISO 22000:2005. O calitate constant înaltă a produselor KVINT reprezintă prioritatea absolută.

kvint divin surprise xo distilerie kvint crame
crama moldova produse moldovenesti kvint distilerie coniac divin

Crama și Distileria Tiraspol KVINT este faimoasă datorită divinurilor de calitate superioară, însă în ultimii ani și-au concentrat eforturile și pe producția de vinuri de înaltă calitate. Asortimentul de vinuri a început să se diversifice în 2010, odată cu lansarea seriei de vinuri de colecție maturate în butoaie de stejar de la 9 luni la 3 ani.

Orice client poate găsi ceva pe gustul său printre vinurile KVINT: vinuri varietale și cu amestec inegalabil. În afară de divinuri și vinuri, KVINT produce și vodcă, coniac și gin în diferite segmente de preț. Pentru aceste băuturi, folosesc apă de izvor cu compoziție unică, spirtoase selectate meticulos și ingrediente naturale conform rețetelor originale – toți acești factori fac din băuturile Kvint niște produse deosebite și recunoscute. 

În 2014, KVINT a lansat produse Kosher. În prezent, KVINT produce brandy și divinuri Kosher de 3 ani și 5 ani. Producția acestor băuturi este supravegheată de Uniunea
Congregațiilor Evreiești Ortodoxe din New York (SUA), OU, și aceste produse au statutul “Kosher for Passover”.

kvint distilerie tiraspol crama moldova vinuri divin
bauturi vechi divin coniac KVINT

Calitatea produselor KVINT a fost confirmată de numeroase premii (mai mult de 460) obținute la concursuri internaționale de prestigiu din Franța, Belgia, Regatul Unit, România,
Germania, SUA, China și țările CSI. Recunoașterea din partea profesioniștilor de renume mondial este o dovadă a calității excepționale a băuturilor alcoolice fără egal.

În ultimii ani, au dezvoltat activ turismul viticol. Printre altele, vizitatorii care vin la KVINT pot vedea muzeul companiei și afla mai multe despre istoria uneia dintre cele
mai mari crame din zonă, se pot bucura de un tur prin vii și pot coborî în vechile pivnițe ale Prințului Peter Wittgenstein; pot vedea imensele rezervoare în care un suc de struguri se transformă în vin, pot admira alambicurile tradiționale din cupru care dau naștere la eau-de-vie.

premiu cosmonauti muzeu Kvint
kvint muzeu cea mai mare distilerie divin
kvint muzeu cea mai mare distilerie divin