fbpx

Descopera Gama Taraboste Tribut: Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 & Tribut Taraboste Saperavi 2017

 

 TARABOSTE TRIBUT CABERNET SAUVIGNON 2016 

  • TOP 10 OF THE WORLD INTERNATIONAL WINE & BARREL COMPETITION! 

Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 reprezintă dragostea transpusă în muncă și culeasă abia peste ani.

Maturat timp de 30 de luni, în butoaie de stejar, vinul și-a adunat puterea de a impresiona prin explozia de miresme și senzații gustative. Corpul masiv, cu taninuri ferme și frumos șlefuite, este bine susținut de o aciditate echilibrată. Gustul intens e centrat pe un nucleu de coacăză neagră și vișină coaptă, în jurul cărora gravitează, elegant, note de cafea prăjită, tabac și

condimente. Postgustul prelung lasă senzații de fructe roșii uscate, ciocolată amară și aluzii de lemn afumat.

Note de degustare: complex, corpolent, expresiv, intens, arome de lemn de stejar bine integrat, vişine coapte, note de fructe uscate, mirodenii, note de tabac.

Nuanțe tehnologice: Prelucrarea strugurilor, fermentarea-macerarea mustuielii pe boștină timp de 6 săptămâni, presarea mustuielii fermentate, post-fermentarea, limpezirea, decantarea de pe sedimentul de drojdii, învechirea în baricuri de stejar – 30 luni, decantarea din baricuri, tratarea vinului învechit, îmbutelierea.

Medalii și distincții: TOP 10 OF THE WORLD; International Wine & Barrel Competition – Médaille d’Or; Decanter, WORLD WINE AWARDS –  SILVER; MUNDUS Vini- SILVER

 

TARABOSTE TRIBUT SAPERAVI 2017

Tribut Taraboste Saperavi 2017 reprezintă un trofeu al dedicației dar și al muncii duse la perfectionism. Un vin elitar din struguri alintați de soarele din zona Bugeacului, recoltați manual în luna lui octombrie 2017. Butoaiele franțuzești din stejar au găzduit acest vin timp de 22 de luni pentru maturare, astfel încât să dezvolte personalitatea și spiritul acestei băuturi exclusive cu un corp complex, plin și echilibrat. Iar nuanțele de cedru din postgustul

persistent te vor încărca cu temeritate pentru orice aventură a vieţii.

Note de degustare: fructe negre mure, condimente, dulceața fructelor de pădure, nuanțe de cedru, corp complex, plin, echilibrat.

Nuanțe tehnologice: Prelucrarea strugurilor, fermentarea-macerarea mustuielii pe boștină timp de 4 săptămâni,presarea mustuielii fermentate, post-fermentarea, limpezirea, decantarea de pe sedimentul de drojdii, învechirea în baricuri de stejar – 22 luni, decantarea din baricuri, tratarea vinului învechit, îmbutelierea.

Medalii și distincții: MUNDUS vini – GOLD, Decanter, VINARIUM IWSC – GOLD,  WORLD WINE AWARDS –  SILVER, OWSC – BRONZE,

“Până în 2014 credeam ca potențialul Terroir-ului din Republica Moldova este limitat. Din păcate în perioada sovietică politica de industrializare și producție în masă a știrbit din cultura strămoșească de cultivare a strugurilor și de producere și consum de vin. A urmat fenomenul anilor 2000-2006, când Republica Moldova exporta dublu vin cât producea, astfel strugurii nu mai ajungeau să se coacă. Deasemenea, metodele de cultivare a viței de vie s-au schimbat radical, astfel astăzi putem vorbi de struguri de calitate, de expresie de terroir.

Taraboste Tribut  poate fi produs doar în anii excepționali. Probabil este maximul ce poate oferi o vinărie mare un vin exclusivist, produs ca și ediție limitată. Tarboste Tribut se deosebește printr-o calitate extraordinară a strugurilor, printr-un proces de producere asistat minuțios, prin folosirea pentru maturare a unor baricuri calitative.”

Cătălin Păduraru – Președinte IWCB

“Unul dintre vinurile pentru care ar trebui să regândiţi o comandă. Adică, dacă sunteţi hotărât să luaţi trei sticle, sfatul meu este să luaţi… şase. Cele trei sticle suplimentare „uitaţi-le” în cramă sau în incinta de păstrare. Balansul gustativ actual dintre cireaşă neagră şi vişină se va stabiliza către unul din cei doi poli „magnetici” (am o vagă bănuială către care dar, până la urmă, plăcerea descoperirii trebuie să fie individuală). Probabil accentele secundare şi terţiare vor veni „mai în faţă”, rotunjind perfect vinul.

Acum, însă, ne bucurăm de un vin generos, suculent, în care multitudinea de impulsuri gustative este solicitantă plăcut, ca o discuţie între oameni tineri cu o bună instrucţie intelectuală.

Chiar dacă finalul se menţine uşor astringent (încă o dată facem apel la un Tomahawk!), rămân pe cerul gurii şi retronazal – piper negru proaspăt măcinat, fructe nedefinite, puţină vanilie.

Pentru cunoscători – un vin care completează „harta” personală de orientare.”

Ioana Bidian Micu – Wine & Marketing Consultant, Manager WineUp Fair in Transylvania

“ Taraboste Tribut surprinde toată povestea Château Vartely în cele două sticle. Este evoluția extraordinară a unei crame și a unui oenolog care au crescut împreună, dorind să devină tot mai buni. Este un vin construit în ani, prin observarea minuțioasă an de an a viței de vie, a potențialului de terroir, a fiecărui vin realizat în cramă, a nenumăratelor încercări de a găsi baricul perfect pentru un vin extraordinar.

Taraboste Tribut are toate caracteristicile necesare să devină un vin simbol al Republicii Moldova, o dovadă a evoluției și maturității vinificației la care, a ajuns în ultimii ani această țară.

Poziționarea în TOP 10 OF THE WORLD vinuri baricate din lume, oferită de INTERNATIONAL WINE & BARREL COMPETITION (Franța) pentru Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016,  este o confirmare recunoscută Mondial a nivelului de calitate pe care l-a atins crama Château Vartely.

Ediția Limitată Taraboste Tribut este disponibilă aici!

Vinurile TARABOSTE TRIBUT vă vor surprinde plăcut dacă alegeți să le deschideți acum sau să le savurați peste ani!

Facebook