fbpx

Vinul și brânza – pairing pentru orice ocazie!

Descoperiți Arta Asocierii Vin-Brânză cu Selecția Chateau Vartely din Republica Moldova

Pentru a obține o experiență de degustare cu adevărat unică, este important să alegeți vinul care se potrivește perfect cu brânza aleasă. În general, brânzeturile moi se asociază bine cu vinurile albe, în timp ce brânzeturile mai dure se potrivesc cu vinurile roșii.

Iată câteva recomandări pentru asocierile vin-brânză și o selecție de vinuri de la Chateau Vartely, cea mai bună vinarie a anului 2023 în Republica Moldova:

 

 

1.Taraboste Chardonnay

Un cupaj elegant, de culoare galben-pai cu reflecții verzui, ce se remarcă prin tipicitatea Chardonnay-ului care aduce un tribut tradiţiilor strămoşeşti, alături de restul vinurilor ce compun gama Taraboste.

Taraboste este un triumf al gustului, obținut din struguri extrem de copți, maturat în barrique-uri noi si este partenerul perfect pentru brânzeturi proaspete, cum ar fi Mozzarella sau Caprese.

2.Taraboste Pinot Noir

Pinot Noir este cunoscut pentru aromele sale delicate de fructe roșii și ierburi, iar vinul Taraboste Pinot Noir nu face excepție. Se evidențiază prin nuanțe de cireșe și fructe de pădure, ierburi înmiresmate, vanilie și cacao. Toate aceste elemente gustative se combină într-un ansamblu delicat și plăcut. Fiind maturat timp de 18 luni în barrique-uri noi, vinul e înzestrat cu o textură mătăsoasă, gust de o aciditate moderată și conținut redus de tanini, însă perceptibili pe final. Post-gustul e inundat de notele de mirodenii cu senzații savuroase.

Se potrivește de minune cu brânza cu textură mai fină, precum Boursault sau Gruyere.

 


      3. Individo Rară Neagră, Malbec & Syrah

Impresionează cu aromele de cireșe coapte, ciocolată , piper negru, fructe uscate, cu nuanţe moi de stejar nobil.Combinație excelentă cu brânzeturi puternice, cum ar fi Rocheforte sau Gorgonzola.

       4. Individo, Saperavi,  Ediție limitată

Acest vin în ediție limitată, maturat timp de 12 luni în baricuri de stejar, vă va cucerii cu aromele sale bogate de mure, afine şi note condimentate. într-o prezentare elegantă şi distinsă, este un cadou ideal pentru pasionaţii de vin. Este ideal pentru brânza cu o textură mai moale, precum Brie sau Camembert.

*Tips

Asigurați-vă că vinul și brânza sunt servite la temperatura potrivită. Vinurile albe ar trebui să fie reci, în timp ce cele roșii ar trebui să fie la temperatura camerei. Brânza, de asemenea, ar trebui să fie la temperatura camerei pentru a-și dezvălui aromele în totalitate.

Pentru o degustare autentică, vă sugerăm:

  • Alegerea unei varietăți de brânzeturi și vinuri pentru a crea un platou diversificat.
  • Adăugarea fructelor proaspete, nucilor și biscuiților pentru a completa experiența.

În final, cel mai important este să vă bucurați de gusturile personale și să explorați noi combinații de vinuri și brânzeturi pentru a găsi cele care vă satisfac cel mai bine.

Până la finalul anului, aveți o ocazie excelentă să vă bucurați de livrare gratuită pentru comenzi de minim 2 produse de pe www.produse-moldovenesti.ro! Răsfățați-vă cu brânzeturi și vinuri delicioase ❤️

Facebook