fbpx

Crama Mircesti – Mica Toscana a Moldovei

O vinărie ce rar întâlnești în Moldova. Cu o priveliște pitorească ce îți taie respirația, mulți numesc această regiune „Mica Toscana a Moldovei”.

Podgoriile se întind pe dealurile Măgurii, într-o regiune unică, potrivită pentru producerea unor vinuri excepționale. Crama Mircești include și conacul alb, în stil brâncovenesc, care a aparținut altă dată unui boier, iar din 2011 a fost readus la viață și pus în valoare și tot atunci au fost plantați și primii butași de viță de vie.

Acum podgoria se întinde pe 15 hectare, iar din 2020 Crama își deschide ușile propriei sale pensiuni cu bucătărie tradițională. Situată în inima Republicii Moldova, în satul cu același nume – Mircești, vinăria se află la 25 kilometri de orașul Ungheni și la 80 de kilometri de Chișinău.

Condiţiile climaterice de aici sunt comparabile cu regiunile vinicole din sudul Germaniei (valea râului Rin) şi nordul Italiei, iar fiecare soi este sădit pe panta potrivită exact pentru el. Pe lângă Pinot Noir, Saperavi, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, creștem cu drag și cu respect soiuri tradiționale autohtone – Feteasca Neagră, Rara Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă. Datorită sortimentului divers de soiuri, producem atât vinuri de soi, cât și cupaje sub brandurile CRAMA MIRCEȘTI și BARDUL DIN MIRCEȘTI.

In oferta noastra gasiti toate vinurile de la Crama Mircesti aici