Crama Mircești

„Mica Toscana a Moldovei”

Compania a fost fondată în 2011 și este situată în inima Republicii Moldova în satul cu același nume – Mircești la 25 km depărtare de or. Ungheni și la 80 km de Chișinău. Podgoriile se întind pe suprafața de 15 ha și sunt amplasate pe cea mai înaltă pantă la altitudinea de 270-340 m într-o regiune unică, potrivită pentru producerea unor vinuri excepționale. Crama Mircești include și un conac alb, în stil brâncovenesc, care a aparținut altă dată unui boier, iar din 2011 a fost readus la viață și pus în valoare. În 2020 Crama își deschide ușile propriei sale pensiuni cu bucătărie tradițională.

Pe lângă Pinot Noir, Saperavi, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, creștem cu drag și cu respect soiuri tradiționale autohtone – Feteasca Neagră, Rara Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă. Datorită sortimentului divers de soiuri, producem atât vinuri de soi, cât și cupaje sub brandurile CRAMA MIRCEȘTI și BARDUL DIN MIRCEȘTI.

Conceptul Cramei – „terroir-ul”, care valorifică microclima, caracteristicile terenului, tradițiile și stilul de viață al oamenilor. Toate acestea oferă vinului unicitatea absolută a locurilor care îi dau origine.